۰۹:۱۷ ۱۴۰۳/۰۵/۲۴
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۴ مرداد ۱۴۰۳)؛

از زنگ خطر آمار تا اجحاف به گندمکاران

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از زنگ خطر آمار تا اجحاف به گندمکاران
کد خبر:۴۳۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های امروز اقتصادی خود، به مسائل مختلفی همچون افزایشی شدن نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی در خردادماه، ابرچالش‌های اقتصادی پیش رو دولت چهاردهم، دیدگاه وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، واردات خودرو‌های کارکرده، مسائل مربوط به صنعت دارو، برنامه پیشنهادی وزرای اقتصادی و میزان طلب گندمکاران از دولت پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «زنگ خطر آمار پولی» به افزایشی شدن نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی در خردادماه اشاره کرده و نوشته است: «در گزارش اخیر بانک مرکزی، رشد نقدینگی در خردادماه ۲۶.۸ درصد بوده و روند کاهش آن که در سال ۱۴۰۲ مشاهده می‌شد، از آغاز سال ۱۴۰۳ متوقف شده و به سمت افزایش حرکت کرده است. با توجه به روند فعلی، احتمالا رشد نقدینگی و تورم در ماه‌های آینده افزایشی خواهد بود.»

روزنامه سازندگی در گزارش اقتصادی خود تحت عنوان «کلاف سردرگم»، به بررسی ابرچالش‌های اقتصادی بر سر راه دولت جدید و نحوه حل‌وفصل آنها پرداخته و بیان دارد: «دولت چهاردهم با چالش‌های عمده اقتصادی مانند ناپایداری رشد، کسری بودجه و مشکلات نظام بانکی مواجه است. بخشی از این مشکلات به دلیل سیاست‌های ناهماهنگ و ناکارآمد دولت‌های گذشته، به‌ویژه دولت سیزدهم است.»

«لیدر اقتصاد؟» عنوان گزارش روزنامه هم‌میهن است که دیدگاه عبدالناصر همتی را بیان کرده و نوشته است: «عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی ایران که پس از اتمام دولت حسن روحانی به فعالیت‌های خود در حوزه اقتصاد و سیاست ادامه داده بود، حالا به‌عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد توسط مسعود پزشکیان به مجلس معرفی شده است. همتی که پیشینه‌ای در دولت‌های مختلف از جمله هاشمی رفسنجانی، خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی دارد، در حال حاضر برای ورود به دولت جدید پزشکیان آماده می‌شود. این پیشنهاد در حالی مطرح شده که همتی در سال‌های اخیر به عنوان منتقد جدی دولت سیزدهم و سیاست‌های اقتصادی آن شناخته شده است. همتی در گذشته ریاست بانک مرکزی را در دوره‌ای پرچالش برعهده داشت که شامل خروج آمریکا از برجام و بحران‌های ارزی بود. وی همچنین در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نامزد شد و در مناظره‌ها نقش فعالی داشت.»

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «سنگ بزرگ پیش پای دولت پزشکیان»، چگونگی آزاد شدن واردات خودروی کارکرده را بررسی کرده و مدعی شد: «وضعیت کنونی صنعت خودروی ایران با چالش‌های عمده‌ای مواجه است که دولت چهاردهم باید به آنها رسیدگی کند. این چالش‌ها شامل کاهش تولید و کیفیت خودرو، تعهدات سنگین در تحویل خودرو‌های پیش‌فروش شده و مدیریت واردات خودرو‌های کارکرده و برقی می‌شود. دولت سیزدهم، اگرچه از افزایش تولید خودرو به‌عنوان یک دستاورد یاد می‌کرد، اما این رشد عمدتا به تولید خودرو‌های مونتاژی توسط بخش خصوصی محدود می‌شد. در این میان، کاهش نقدینگی و ارز، چشم‌انداز تولید داخلی خودرو را تیره کرده است.»

«صنعت بیمار دارو» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز بود. در این گزارش آمده است: «صنعت داروسازی ایران با چالش‌های جدی روبه‌رو است که این مشکلات عمدتا ناشی از تحریم‌های بین‌المللی، نوسانات ارزی و کمبود نقدینگی است. اگرچه کشور‌های غربی ادعا می‌کنند که صنعت دارو معاف از تحریم‌ه بوده، اما در عمل، محدودیت‌ها در تامین مواد اولیه و تجهیزات، به شدت این صنعت را تحت فشار قرار داده است.»

روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان «تجارت مرگ» از اقتصاد قاچاق انسان در ایران سخن گفته است. این گزارش، توصیفی از وضعیت پیچیده و خطرناک مهاجران غیرقانونی بوده که از طریق شبکه‌های قاچاق انسان تلاش می‌کنند به اروپا و آمریکا برسند. این گروه‌ها با استفاده از اصطلاحات مخصوص خود و وعده‌های دروغین مهاجران را به «گیم» وارد می‌کنند که اشاره به فرآیند مهاجرت غیرقانونی است. از انواع مختلف این گیم‌ها، مانند «گیم خودانداز فول جنگل» و «گیم هوایی»، تا مبالغ هنگفتی که از مهاجران دریافت می‌شود، نشان از یک تجارت سودآور و بی‌رحم دارد.»

روزنامه جام‌جم هم در گزارشی تحت عنوان «عیار اقتصاد دولت در محک مجلس»، برنامه‌های وزرای پیشنهادی در حوزه اقتصاد را بررسی کرده است.

روزنامه خراسان نیز در گزارشی با عنوان «برنامه‌های ۳ ضلع تیم اقتصادی پزشکیان»، برنامه‌های پیشنهادی وزرای امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مرور کرده است.

«اجحاف بودجه‌ریزان به گندمکاران!» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه جوان بود که به نقد مشکلات نظام بودجه‌ریزی کشور در خصوص تامین اعتبار برای خرید تضمینی گندم پرداخته و مشکلات ناشی از کمبود بودجه برای خرید گندم از کشاورزان را بررسی می‌کند.

ارسال نظرات